اجرای استانداردهای معیار مصرف انرژی ساختمان ها ضروری است

مدیرکل دفتر نظارت بر اجرای استاندارد معیارهای مصرف انرژی و محیط زیست سازمان ملی استاندارد ایران با بیان اینکه بیش از۴۰ درصد انرژی کشور در بخش ساختمان مصرف می شود، بر ضرورت بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان ها تاکید کرد.

استاندارد و بهینه سازی مصرف
پریچهر قزلباش با اشاره به تدوین دو استاندارد ملی ۱۴۲۵۳ و ۱۴۲۵۴ با عنوان “تعیین معیار مصرف انرژی و دستورالعمل برچسب انرژی در ساختمان های مسکونی و غیرمسکونی” در اواخر سال ۱۳۹۰ اظهار داشت: اعلام اجرای اجباری این استانداردها به دلیل موجود نبودن بستر اجرایی لازم، تاکنون محقق نشده است.

انرژی و استانداردسازی
وی افزود با تلاش سازمان ملی استاندارد ایران در برگزاری جلسات تخصصی کارگروه ماده ۱۱ قانون اصلاح الگوی مصرف و همکاری اعضاء، پروژه بازنگری استانداردهای معیار مصرف انرژی در ساختمان از اواخر شهریورماه سالجاری آغاز شد و اجرای استانداردهای برچسب انرژی ساختمان پس از بازنگری آنها با اولویت ساختمان های غیرمسکونی دولتی درفاز اول، ساختمان های غیرمسکونی عمومی یکسال پس از اجرای فاز اول و ساختمان های مسکونی یکسال پس از اجرای فاز دوم مطابق مصوبه شورایعالی انرژی کشور با عنوان ” الگوی مصرف برق و گاز طبیعی” در دستورکار قرارگرفته است.

بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان
وی از انجام پروژه پایلوت بازرسی و تعیین برچسب انرژی ۵۱ ساختمان غیرمسکونی اداری دولتی تهران مطابق استاندارد ملی ۱۴۲۵۴ با حمایت پروژه ملی بهینه سازی انرژی و محیط زیست ساختمان معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری خبر داد و گفت: نتایج پروژه مذکور با کمک به شناسایی اشکالات و نواقص استاندارد ملی ۱۴۲۵۴ و ارائه راهکار، جهت استفاده در بازنگری این استاندارد در اختیار کارگروه قرار گرفت. همچنین دو ساختمان مرکزی سازمان ملی استاندارد ایران و ساختمان اداره کل استاندارد تهران نیز در این پروژه مورد بازرسی انرژی قرار گرفتند.

قزلباش با اشاره به رونمایی از سامانه پایش اطلاعات انرژی ساختمان ها در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی و تاکید بر لزوم همکاری همه دستگاه های اجرایی در ورود اطلاعات ساختمان های خود در سامانه مذکور، ابراز امیدواری کرد سازمان ملی استاندارد ایران بتواند با ساماندهی اطلاعات انرژی ساختمان های درحال بهره برداری کشور و نظارت بر مصرف انرژی آنها، گام بلندی را در راستای تحقق اهداف بهینه سازی انرژی و محیط زیست در بخش ساختمان بردارد.

منبع:isiri.gov.ir

فهامه،شرکت بازرسی فنی تائید صلاحیت شده از سوی مرکز ملی تایید صلاحیت ایران(NACI) و همکار سازمان ملی استاندارد ایران در زمینه بازرسی تعیین معیارمصرفِ انرژی در ساختمان ها (مسکونی/غیرمسکونی) و صنایع انرژی بر.

در فصل زمستان و سرمای آن صرفه‌جویی در مصرف انرژی را جدی بگیریم

جالب است بدانید با کاهشِ ۲ درجه از گرمای بخاری، شوفاژ یا هر وسیله ی گرمایشی دیگری در فضای منزل یا محل کار خود، می‌توان برابر تولید روزانه ۲فاز یا پالایشگاه پارس جنوبی (بزرگترین میدان گازی جهان ) ، معادل ۵۰ میلیون متر مکعب صرفه‌جویی کرد!…(ادامه مطلب)

مطلب مرتبط ؛فرهنگ استاندارد ؛ انرژی

پروژه بهره وری انرژی در ایران

مجری پروژه ملی بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست و ساختمان، معتقد است که از ۴۰۰ ساختمان برنامه‌ریزی شده برای اجرای این طرح تاکنون ۱۹۴ ساختمان به ۱۵ فناوری این حوزه مجهز شدند که این میزان حدود ۵ هزار مگاوات صرفه جویی برق را در پی داشته است که معادل ۴۰ هزار بشکه نفت خام می‌شود…(ادامه مطلب)