نقاط کور کامیون‌ها را بهتر بشناسیم

نقاط کور وسایل نقلیه، مناطقی در اطراف آن است که راننده نمی‌تواند آن مناطق را ببیند، حتی آینه‌های خودرو نیز قادر به نشان دادن نقاط کور وسیله نقلیه نمی‌باشند!

در حمل و نقل، دید راننده اشاره به حداکثر محدوده تحت نظر و کنترل راننده در اطراف خودرو دارد.

دیدِ راننده در درجه اول با آب و هوا و سپس با طراحی وسیله نقلیه سروکار دارد.!داشبورد و ستونِ اصلی خودرو نیز می‌توانند در دیدِ راننده محدودیت ایجاد کنند.

در این تصویر مناطقی که از دیدِ یک راننده کامیون پنهان می‌مانند نمایش داده شده است.

نمایشگر نقطه کور (انگلیسی: Blind spot monitor‎) یک دستگاه حسگر مورد استفاده در وسایل نقلیه است که وجود وسایل نقلیهٔ دیگر در سمت راننده و پشت خودرو را شناسایی می‌کند. هشدارهای این سامانه می‌توانند به‌صورت دیداری، شنیداری، نوسانی یا لامسه‌ای باشند

سامانه تماس اضطراری(E-Call)؛زیرساخت‌های سامانه تماس اضطراری توسعه می‌یابد

ایران کشوری است که در ثبت تصادفات رانندگی آمار بالایی دارد. حوادثی که هر سال باعث مرگ‌ومیر و بروز خسارات جبران‌ناپذیر جسمی و مادی زیادی به مردم می‌شود. موضوعی که به عوامل گوناگونی مانند قوانین رانندگی، استاندارد جاده‌ها و خودروها، فرهنگ رانندگی و … وابسته است (ادامه مطلب)

نمایشگرهای نقطه کور گزینه‌های قابل انتخابی هستند که می‌توانند به‌غیر از نمایش فضای جانبی و پشت وسیله نقلیه، کارایی‌های دیگری نیز داشته‌باشند. این سامانه‌ها ممکن است شامل «هشدار عبور ترافیک» باشند «که رانندهٔ در حال خروج از فضای پارکینگ را از نزدیک‌شدن خودروهای عبوری از طرفین آگاه می‌کنند»

عملکرد سیستم هشدار نقاط کور به این گونه است که در قسمت عقب خودرو  راداری قرار میدهند که این رادار در هنگامی که یک ماشین و یا هر چیزی که  وارد میدان این رادار در ابعاد  ۹٫۵ متر در ۳ متر قرار گیرد این رادار وجود مانع را تشخیص و سریعا با یک چراغ زرد رنگ و یا قرمز رنگ بر روی آینه نشان میدهد و به راننده هشدار میدهد .

رعایت نکات ایمنی و استاندارد،تنظیم درستِ آینه‌ها و بهره گیری از  سیستم ایمنی BSD یا سیستم هشدار نقاط کور، با تشخیص اتومبیل هایی که در نقاط کور راننده قرار دارند، به راننده هشدار می دهد که آن اتومبیل ها در حال نزدیک شدن به خودرو می باشند، راهکارهایی است برای کاهش تصادفات در جاده ها.

شرکت مهندسی صنعتی فهامه، با پشتوانه سال ها تجربه و فعالیت در صنعت خودروسازی کشور، طرف قرارداد با شرکت “مهندسی و مشاوره سازه گستر سایپا” در زمینه خدمات مهندسی کیفیت (شامل تکوین محصول و استانداردسازی برمبنای نظام های مدیریت کیفیت و…) و بازرسی قطعات خودرو (آدیت محصول و فرایند،بازرسی محصول نهایی و …) به شرکت های تولیدکننده انواع خودرو و موتورسیکلت در ایران.

ایمنی خودرو و انسان (عامل انسانی)

برای کاهشِ احتمال بروز خطای انسانی، بهترین روش: “آموزش صحیح” و “فرهنگ سازی” است.با آموزش صحیح “مهارت رانندگی” می توانیم احتمال بروزِ خطای انسانی را کاهش دهیم و اگرچه نتوانیم به صفر برسانیم! اما قطعا کاهشِ قابل ملاحظه‌ای خواهد داشت…(ادامه مطلب)

مطلب مرتبط ؛ بازرسی قطعات خودرو ؛ استانداردسازی ؛ بازرسی خودرو