رئیس سازمان ملی استاندارد ایران: فناوری نانو فرصت صادرات را افزایش می دهد
استانداردسازی محصولات نانوفناوری
ایران با تدوین ۱۲۴ استاندارد ملی در حوزه نانو، رتبه سوم (پس از چین و انگلستان) و در بخش تدوین استاندارد های بین المللی با تدوین ۸ استاندارد رتبه پنجم (پس از کشورهای امریکا، کره جنوبی، ژاپن و انگلستان ) به لحاظ تعداد استانداردهای بینالمللی فناوری نانو در بین سایر کشورهای جهان داراست.
نشان نانو و توسعه صادرات
غلامرضا شریعتی، رییس سازمان ملی استاندارد ایران در بازدید از مرکز ستاد توسعه فناوری نانو با اشاره به توسعه علم و فناوری در زمینه نانو گفت: معرفی استاندارد های ملی نانو به کشورهای دیگر و تبدیل آن به استاندارد های بین المللی، فرصت صادرات را افزایش می دهد.
وی، تدوین استانداردهای ملی و بینالمللی را پشتیبان توسعه بازار و تجارت در کنار اعتماد مشتری دانست و افزود: با معرفی استاندارد های ملی به بین المللی می توان به صادرات محصولات فناوری نانو کشور به بازارهای جهانی امیدوار بود.وی همچنین با بیان اینکه متناسب با تغییرات تکنولوژی، الزامات استاندارد نیز تغییر می کند، اظهار داشت: کمیته مشترکی با حضور متخصصان سازمان ملی استاندارد ایران و ستاد توسعه فناوری نانو تشکیل تا با اجماع نظرات کارشناسی مسیر توسعه این فناوری هموار شود.
رییس سازمان ملی استاندارد به همراه تعدادی از مدیران ارشد این سازمان از نمایشگاه دائمی ستاد توسعه نانو بازدید کرد.
تصاویر مربوط به این بازدید را اینجا ببینید.
بازرسی فنی محصولات نانوفناوری
شرکت مهندسی صنعتی فهامه،اولین و تنها شرکت بازرسی همکار سازمان ملی استاندارد ایران و ستاد توسعه نانو، معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، دارنده گواهی نامه تاییدصلاحیت بازرسی فنی “محصولات فناوری نانو” براساس الزامات استاندارد ایران-ایزو آی ای سی ۱۷۰۲۰ از مرکز ملی تاییدصلاحیت ایران (NACI)در ایران.
استاندارد و ایمنی نانو
مجوز استفاده از نشان نانو، مجوزی است که برای کالاهای مصرفی فناوری نانو پس از انجام آزمونها و ارزیابیهای لازم صادر میشود. این نشان مصوب شورای عالی استاندارد است و اعطای آن توسط سازمان ملی استاندارد با همکاری ستاد ویژه توسعه فناوری نانو انجام میشود. درج نشان نانو بر روی یک کالا، بیانگر استفاده از فناوری نانو، بهبود خواص و اطمینان از کیفیت و ایمنی آن کالا خواهد بود و شرکتهای بازرسی تایید صلاحیت شده، یکی از ارکان اصلی در صدور مجوز استفاده از این نشان هستند.
بازرسی محصولات دانش بنیان ؛ بازرسی کالا ؛ بازرسی فنی ؛ ارزیابی انطباق