ایربگ خودرو ،ایمنی در کسری از ثانیه!
ایربگ خودرو
هر چند ایربگ را با نام «کیسه هوا» میشناسیم اما در اصل آنچه باعثِ باز شدن ایربگ میشود به هیچ عنوان هوایی که تنفس میکنیم نیست و مجموعهای از واکنشهای شیمیایی است که باعث باد شدن ایربگ میشود.
اغلب ما تصور می کنیم که انفجار، اتفاق بسیار وحشتناکی است، اما همیشه اینطور نیست!. هرروز انفجارها جان مردم را نجات می دهند! اگر روزی از بدِ ماجرا تصادف کنید، با یک انفجار کنترل شده، یک کیسه هوا از درون داشبورد بیرون می آید و با گرفتن ضربه ناشی از تصادف، باعث کاهش آسیب وارده به بدن شما می شود. مکانیزم عملکرد کیسه های هوا بسیار ساده اما هوشمند است.
البته در نخستین ایدههایی که نیم قرن پیش برای ایربگ مطرح شد، قرار بر استفاده از هوای فشرده بود اما مشکل بزرگ بهرهگیری از هوای فشرده ذخیرهسازی هوای فشرده برای مدت طولانی است چرا که یک منبع هوای فشرده نمیتواند برای همیشه هوای فشرده را در خود نگه دارد و نیاز به شارژ کردن مکرر دارد تا در زمان لازم بتواند به موقع وارد عمل شود و همین مسأله نیاز به یک سیستم شارژ را هم در خودرو ایجاد میکند که ایده مناسبی نیست.
ایمنی خودرو
در مقابل اما خودروسازان به دنبال راهکارهای بهتری بودند و در نهایت مهندسان شیمی در همکاری با مهندسان صنعت خودرو توانستند راه حل نهایی را بیابند؛ استفاده از مادهای که در زمان سوختن بتواند گاز زیادی تولید کند تا از این گاز بتوان برای باد کردن ایربگ استفاده کرد.
مواد شیمیایی در زمان سوختن به طور عمومی گاز تولید میکنند و افزایش حجم مییابند و شاید از این جنبه به نظر برسد راه حل مشکل آسان است اما برای این منظور نمیتوان از هر ماده شیمیایی استفاده کرد. مادهای که برای ایربگ استفاده میشود باید در ابتدا با سرعت بسیار زیاد بسوزد تا بتواند در کسری از ثانیه حجم زیادی از گاز را تولید کند.
علاوه بر این، گاز ِتولید شده نباید سمی باشد ضمن اینکه گاز تولید شده نباید بیش از حد داغ باشد، چرا که در این صورت باعث سوختن ایربگ که از جنس نایلون است میشود و در نهایت به راننده و سرنشینان آسیب میرساند. با در نظر گرفتن تمام اینها، مواد مختلفی برای این منظور مورد آزمون قرار گرفت تا در نهایت خودروسازان توانستند به ترکیب جادویی NaN3 یا آنگونه که به طور عمومیتر گفته میشود سدیم آزید دست پیدا کنند، ترکیبی که هماکنون به طور گسترده در ایربگها مورد استفاده قرار میگیرد.
این ماده در مواجهه با شعله به سرعت میسوزد و حاصل سوختن آن که در دمای حدود ۳۰۰ درجه است حجم قابل توجهی از گاز N2 یا نیتروژن است و دقیقاً یا همین گاز آزاد شده است که کیسه هوا پر میشود. تمام این اتفاقات در کمتر از یک صدم ثانیه انجام میشود.
استانداردسازی خودرو
الزام به نصب دو کیسه ایمنی هوا برای خودروهای سواری ،الزام به نصب ترمز ABS برای کلیه خودرو ها و الزام به نصب کپسول آتش نشانی ، که در استانداردها و قوانین اتحادیه اروپا اجباری نمی باشد…(ادامه مطلب)
بازرسی فنی و حین ساخت قطعات خودرو
شرکت مهندسی صنعتی فهامه، با پشتوانه سال ها تجربه و فعالیت در صنعت خودروسازی کشور، طرف قرارداد با شرکت “مهندسی و مشاوره سازه گستر سایپا” در زمینه خدمات مهندسی کیفیت (شامل تکوین محصول و استانداردسازی برمبنای نظام های مدیریت کیفیت و…) و بازرسی قطعات خودرو (آدیت محصول و فرایند،بازرسی محصول نهایی و …) به شرکت های تولیدکننده انواع خودرو و موتورسیکلت در ایران.
مطلب مرتبط ؛تایید نوع خودرو ؛ بازرسی فنی ؛ بازرسی قطعات خودرو ؛ ارزیابی انطباق ؛ استاندارد
ایمنی خودرو
هرچقدر که ما قادر باشیم احتمال بروز خطر را کاهش دهیم و یا در صورت بروز خطر، میزان صدمات را کاهش دهیم، سطح ایمنی را افزایش دادهایم. عملکرد تک تک قطعات، در کارایی خودرو و ایمنی آن موثر است،درنتیجه،موضوع ایمنی یک خودرو را میتوان به دو بخش…(ادامه مطلب)
استانداردسازی جایگاه های سوخت CNG
خودروهایی که با سوخت گاز طبیعی فشرده CNG کار می کنند، برای سوخت گیری نیاز به محلی دارند که بتوانند مخازن ذخیره خود را با فشار bar ۲۰۰ پر کنند. این محل که ایستگاه سوختگیری CNG نام دارد.براساس شیوه سوخت گیری و تجهیزات…(ادامه مطلب)