ورود ایران به چرخه تولید برق از هیدروژن
ورود ایران به چرخه تولید برق از هیدروژن
هیدروژن می تواند به عنوان منبع انرژی یا سوخت مورد استفاده قرار گیرد. جذابیت هیدروژن برای این مصارف کاربردی ازآن جایی ناشی میشودکه در بین همه سوختهای رایج، بالاترین محتوای انرژی را به نسبتِ وزن دارد و حدود سه برابر از بنزین جلوتر است.
مشاوره سرمایه گذاری
اکنون از هیدروژن، بیشتر در زمینه پالایش نفت، تولید آمونیاک و تامین سوخت خودروهای برقی استفاده میشود اما سیاستگذاران و سرمایهگذاران، پتانسیل بالایی برای استفاده از این عنصر در سایر زمینهها، از جمله حمل و نقل (مثل کشتیرانی، هوانوردی و خودروهای سنگین)، پالایش فلزات، تولید و ذخیره برق، گرمایش و ایجاد سوختهای ترکیبی قائل هستند.
در همین زمینه رییس سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری برق ایران(ساتبا) گفت: هیدروژن به عنوان فراوانترین عنصر جهان، یک حامل انرژی مطلوب به شمار میرود و امید است در آینده نه چندان دور با کاهش هزینههای تولید برق از فناوری پیل سوختی و رفع مشکلات کشور در این زمینه بتوان توجه بیشتری را به این تکنولوژی معطوف کرد.
“محمد ساتکین” افزود: هیدروژن بهعنوان یک حامل انرژی پاک و پیل سوختی بهعنوان یکی از استفادهکنندههای این حامل انرژی به طورقطع مورد حمایت سازمان ساتبا بوده است.
وی با اشاره به تلاش کشورهای جهان برای پیدا کردن راهکار مناسب برای توسعه انرژیهای تجدیدپذیر ادامه داد: یکی از بهترین روشهای موجود، نظام تعرفهگذاری تشویقی و خرید تضمینی برق است که ساتبا بر همین اساس بهدنبال وظایف محوله و اساسنامه موجود از همه اشکال انرژیهای تجدیدپذیر و پاک از جمله هیدروژن و پیل سوختی بدون هیچ تبعیضی حمایت میکند.
تاریخچه استفاده از انرژی هیدروژن
در سال ۱۹۶۶ شرکت جنرال موتورز نخستین وسیله نقلیه خود را که سوختش از هیدروژن تأمین می شد ساخت. اما خودروی ون الکتریکی ساخت این شرکت به جای این که صنعت خودروسازی را متحول کند، از موزه سر درآورد. نیم قرن بعد، یعنی زمانی که ما در آن حضور داریم، هنوز منتظریم تا هیدروژن به قول خود علم کند و فناوری انرژی پاک را برایمان به ارمغان بیاورد.
معاون وزیر نیرو گفت:انجام مطالعات مبنا (امکانسنجی، تحلیل جذابیت و تدوین استراتژی توسعه فناوری پیل سوختی در ایران)، تدوین سند راهبرد ملی توسعه فناوری پیل سوختی، تدوین برنامه عملیاتی سند پیل سوختی و اقدامهای آن منطبق بر نظام ملی نوآوری (NIS)، حمایت از پایاننامههای تحصیلات تکمیلی در حوزه هیدروژن و پیل سوختی و تعیین تعرفه و گنجاندن برق پیل سوختی در نظام قراردادهای خرید تضمینی برق تجدیدپذیر از جمله نتایج این اقدام ها است.
وی ادامه داد: امیداست با رفع تحریمهای ظالمانه و کاهش هزینههای پیل سوختی، شاهد ورود مجدد سرمایهگذاران و متخصصان به حوزه هیدروژن و پیل سوختی در آینده نه چندان دور بوده و روزهای درخشانی را برای توسعه این شکل از اشکال انرژی پاک ببینیم و به سهم خود همه تلاش را برای تحقق این هدف خواهیم کرد.
وی همچنین از حمایت همهجانبه سازمان انرژیهای تجدیدپذیر و بهرهوری انرژی برق از توسعه هیدروژن و پیل سوختی بهعنوان یکی از اشکال منابع پاک بر اساس خرید تضمینی با نرخ تشویقی خبر داد.
رییس سازمان ساتبا گفت: بر اساس سیاست خرید برق تضمینی حاصل از منابع تجدیدپذیر این سازمان آمادگی خرید برق حاصل از این فناوری را بر اساس تعرفههای تشویقی دارد.
به گزارش ایرنا، گروه صنعتی مپنا به عنوان تولید کننده بزرگ توربین های تولید برق در روزهای اخیر از ورود این گروه به تولید توربین های هیدروژن سوز خبر داده بود.
بازرسی انرژی ؛خودرو ؛مشاوره سرمایه گذاری ؛مطالعات امکانسنجی
انرژی های نو
آژانس بین المللی انرژی در گزارش جدیدی تحت عنوان «آینده هیدروژن: ربودن فرصت های امروز» که در نشست وزرای محیط زیست و انرژی کشورهای G20در ژاپن بازخوانی شد اعلام کرده است که تعداد سیاست ها و پروژه های مرتبط با هیدروژن در سراسر دنیا به طور افزون بالا می رود، اما هنوز چالش هایی وجود دارند که باید از سر راه برداشته شوند. هیدروژن تطبیق پذیری بالایی دارد و می تواند مشکلات بغرنج انرژی در جهان را حل کند. برای مثال این توانایی را دارد که از بخش هایی مثل حمل و نقل در مسافت های طولانی و تولید و مصرف مواد شیمیایی که کاهش انتشار آلاینده ها در آنها مشکل است کربن زدایی کند.(ادامه مطلب)
بازرسی کالا ؛ بازرسی فنی ؛بازرسی شخص ثالث ؛
فرصت های سرمایه گذاری در ایران
سعید زرندی، با بیان اینکه یکی از موضوعاتی که مدتی است در این معاونت دنبال میشود، بحث فرصتهای سرمایه گذاری است، اظهار کرد: با توجه به کمبود و محدودیت منابع، بهتر است سرمایه گذاریهای جدید به سمت فرصتها و نیازهای جدید هدایت شود که در این راستا دو اقدام انجام شده است…(ادامه مطلب)
برچسب انرژی
با مطالعه برچسب انرژی لوازم خانگی انرژیبَر هنگام خرید میتوانیم انتخاب آگاهانهتری داشته باشیم وبا انتخاب و خرید لوازم خانگی کممصرفتر، نهتنها پول پسانداز کنیم، بلکه میتوانیم بهنوبه ی خود نقشی در کاهش تولید آلایندههای زیستمحیطی هم داشته باشیم!…(ادامه مطلب)