ایمنی حمل و نقل فراوده های نفتی در داخل و خارج شهر ها
یکی از مواردی که از اهمیت و حساسیت خاص و بالایی برخوردار است عرضه ی مواد سوختی از طریق ناوگان حمل فرآوردههای نفتی است.عدم رعایت موازین ایمنی به هنگام انتقال مواد سوختی در جادههای خارج از شهر و بخصوص خیابانهای داخل شهر توسط تانکرهای حامل فرآوردههای نفتی سریع الاشتعال، همواره میتواند باعث بروز حوادث و بعضا حریقهای ناگوار شود.
هر روش حمل و نقل سوخت دارای پتانسیل زیادی برای نشت، است. سوختِ بیشتر در هنگام بارگیری و یا تخلیه، ریخته می شود. ریختنِ سوخت، عواقب بعضا جبران ناپذیری دارد.
از جمله این موارد، مخاطرات زیست محیطی، از بین رفتن جانورانی که در تماس با این سوخت ها قرار می گیرند، آتش سوزی، مسمومیت گیاهان، حیوانات و انسان ها، صدمات و تلفات جانی و …
بخصوص در حمل و نقل جاده ای سوخت، این میزان بیشتر است. به طور کلی خطرات قابل توجهی در حمل و نقل سوخت وجود دارد. در حمل و نقل دریایی سوخت نیز میزان خطر نسبتا بالاست. به عنوان مثال روزانه میلیون ها بشکه نفت خام در امتداد تنگه هرمز در خلیج فارس حمل می شود. تانکرها در امتداد مسیرهای ثابت دریایی به نام chokepoints سفر می کنند. این مسیرها، شریان های استراتژیک برای حمل و نقل انرژی هستند و بنابراین در معرض خطر بالای دزدی دریایی و نشت نفت خطرناک قرار دارند. در یک برنامه تحقیقاتی در دانشگاه تگزاس مشخص شد بیشترین آسیب ناشی از حوادث مربوط به نفت، تاثیرات روی حیوانات دریایی بوده است. حمل و نقل نفت از طریق اقیانوس همچنین خطر بالقوه ای را برای پرندگان و پستانداران آبزی ایجاد می کند. اگر نشتی رخ دهد، حتی برخورد موقت با نفتف ممکن است برای حیوانات کشنده باشد. اثرات سمی از اجزای شیمیایی نفت و سایر مشتقات آن می تواند سبب بیماری و از بین رفتن حیات دریایی شود. حتی در جاهایی که مواجهه کمتر با نشت سوخت وجود داشته، در درازمدت بر توانایی حیوانات دریایی برای تغذیه و تکثیر اثرات مخربی ایجاد کرده است. نشت نفت در آب آزاد می تواند زنجیره غذای دریایی را در سطوح پایین آلوده کند و باعث ایجاد یک اثر دومینو مرگبار بر روی گونه های بزرگتر شود. در حمل و نقل از طریق راه آهن و خطوط لوله نیز زیستگاه های حیات وحش و یا مناطق جمعیتی در معرض آلودگی ناشی از نشت سوخت قرار دارند.
چطور از آتشسوزی در پمپ بنزین پیشگیری کنیم؟ (بخش اول)
بنابراین هر روش حمل و نقلی که برای جابجایی سوخت مورد استفاده قرار می گیرد ممکن است خطرآفرین باشد. در اینجاست که پای وضع مقررات به منظور نظارت هرچه بیشتر بر حمل و نقل سوخت به میان می آید تا از میزان خطرات این چنینی کاسته شود. وضع استانداردهایی که مشخص کند تمامی وسایل و ماشین آلاتی که برای حمل و جابجایی سوخت مورد استفاده قرار می گیرند باید دارای این استانداردها باشند. تانکرها و نفتکش ها، کامیون های حمل سوخت، واگن های قطار، کشتی های نفتکش و … باید دارای مشخصاتی باشند که کمترین میزان خطر را در صورت نشت سوخت رقم بزنند.
ایمنی جاده
هرچقدر که ما قادر باشیم احتمال بروز خطر را کاهش دهیم و یا در صورت بروز خطر، میزان صدمات را کاهش دهیم، سطح ایمنی را افزایش دادهایم.بنابراین میتوان گفت که مفهوم ایمنی با مقایسه شرایط مختلف شکل میگیرد و نگاه مطلق به آن غلط است…(ادامه مطلب)
مطلب مرتبط ؛ بازرسی صنایع نفت و گاز ؛ بازرسی کالا ؛ بازرسی خودرو ؛ بازرسی قطعات خودرو