سانروف خودرو،ایمنی و استاندارد!
استاندارد خودرو
سانروف یکی از گزینههای جذاب و جزو امکاناتِ استاندارد خودروهای وارداتی محسوب میشود و چندین سال است که روی خودروهای تولید داخل کشورمان هم نصب میشود.البته سانروفها، قابلیتهای دیگری هم دارند که از جمله آنها میتوان به فضای باز بیشتر، راه فرار اضطراری، لذتبردن از تابش نور خورشید در روز یا زیبایی آسمان در شب و .. اشاره کرد.
ایمنی خودرو
سانروف یکی از امکانات خودرو است و انتظار میرود از این قطعه به شکل صحیح استفاده شود و باید به این واقعیت اعتراف کرد که عدم استفاده صحیح از این قطعه میتواند ایمنی راننده و سرنشینان را به خطر بیندازد. کودکان تمایل دارند هنگام حرکت خودرو از سانروف بیرون بیایند اما ممکن است این عمل جانِ آنان را به خطر بیندازد.
فرهنگ استاندارد و ایمنی
در اثر ترمزهای ناگهانی و در تصادفات جلو به عقب یا بلعکس که یک طرفِ درگیر در تصادف، خودرویی باشد که کودک از سانروف آن بیرون آمده است، میتواند منجر به پرتابشدن کودک به بیرون از خودرو شود و اگر پرت هم نشود، قطعاً به گردن، قفسه سینه، ستون فقرات، سر یا صورت کودک آسیب وارد میشود. همچنین در صورت واژگونی خودرو، استفاده از سانروف به قیمت از دستدادن جان یا معلولیت مادامالعمر کودکان تمام خواهد شد. از طرفی ماشین در حال حرکت می تواند موجب مشکلات تنفسی برای کودکانی شود که از سانروف بیرون میآیند زیرا مانع اکسیژنرسانی کافی به آنان میشود.
طبق مطالعاتی که به صورت اختصاصی روی رفتار ترافیکی کودکان در محیطهای ترافیکی انجام شده است، پاسخ به فشار همسالان و دوستان، تاثیر مهمی در گرایش کودکان به رفتارهای ترافیکی خوب یا بد دارد. رفتار کودکان در محیطهای ترافیکی، تحت تاثیر دوستان و اطرافیان است. این مسئله برای کودکان بسیار مهم است و هنگامی که کودک میبیند همسالان خود از سانروف خودرو بیرون آمدهاند همان رفتار را انجام میدهد.
سانروف پنلی شیشهای است که در سقف خودرو جای گذاری شده و با تنظیم این قطعه میتوان میزان نور و هوای ورودی به کابین را تغییر داد. سانروفها به صورت دستی یا به طور خودکار و الکترونیکی قابل تنظیم و باز و بسته شدن هستند.
ارزیابی انطباق
در اوایل دهه ۱۹۲۰ میلادی، برخی خودروها تنها دارای سقف آهنی در قسمت عقب بودند و سرنشینان ردیف جلو هیچ گونه پوششی را در بالای سر خود مشاهده نمیکردند. اینگونه از اتومبیلها که به coupe de villa یا sedanca de villa شهرت داشتند، بیشتر مخصوص افراد متمولی بودند که قصد فخر فروشی داشته و میخواستند برخورداریشان از راننده شخصی را به رخ بکشند؛ به همین دلیل بود که بسیاری از رانندگان شخصی (شوفرها) که به افراد ثروتمند خدمت میکردند، یونیفرمهای شیک بر تن مینمودند.
در اواخر دهه ۱۹۲۰ میلادی گونه ای از سقفهای فلزی اختراع شدند که نیمی از آنها به درون شکاف موجود در نیمه دیگر حرکت میکرد و داخل آن پنهان میشد. مدتی بعد، در سالهای ابتدایی دهه ۱۹۳۰ میلادی، خودروهای سدان با سقف تمام فلزی وارد بازار شدند؛ به منظور بهره بردن این خودروها از شرایطی نظیر انواع coupe de villa، پنلهای فلزی یا پارچهای جمع شونده به سقف این اتومبیل ها اضافه شد؛ همچنین در این دهه، گروه خودروسازی ام جی انگلستان از یک سانروف فلزی متحرک با قطعات شیشه ای ثابت رونمایی کرد. در سال ۱۹۳۴ نیز اولین سقف شیشهای در خودروها مورد استفاده قرار گرفت.(مطلب مرتبط)
انواع سانروف :
- سانروف توکار (in-built)
- سانروف پاپ آپ (pop – up)
- سانروف تاشونده (folding)
- سانروف اسپویلر
- سانروف پانورامیک
- سانروف جدا شونده (removable)