محصولات دانش بنیان و صنایع غذایی
دانش بنیان و نوآوری در صنعت غذا
محصولی طبیعی و دانشبنیان به تولید رسید تا مصرف شیرینکنندههای مضر کاهش یابد
شرکتی دانشبنیان با هدف ارتقای سلامت جامعه اقدام به تولید شیرینکنندههای طبیعی کرد. محصولی جایگزین شکر و دیگر افزودنیهای شیرینکننده.
این شرکت با اتکا به فناوری داخلی و دانش متخصصان ایرانی برای نخستین بار در کشور موفق به راهاندازی خط تولید استحصال شیرینکنندههای گیاه با ظرفیت ۱۰ تن در سال شده است. محصولی کاربردی برای بیماران دیابتی و کسانیکه از رژیمهای غذایی استفاده میکنند.
استحصال گلیکزیدهای طبیعی گیاه استویا به عنوان شیرینکننده یکی از صنایع نوینی است که به صورت رسمی از سال ۲۰۰۸ در کشورهای پیشرفته جهان پایهگذاری شده است. استویا (Stevia) یک گیاه چند ساله علفی است که بومی کشور پاراگوئه است. این گیاه به طور طبیعی در یک منطقه باریک بین برزیل و پاراگوئه رشد میکند.
مدیر عامل این شرکت دانشبنیان درباره این محصول، گفت: امروزه از استویا در بسیاری از کشورها به عنوان شیرینکننده استفاده میشود. استویا دارای پروتئین، فیبر، کربوهیدرات، فسفر، آهن، کلسیم، پتاسیم، سدیم، منیزیم، روی و ویتامینهای A وC است.
وی افزود: این ماده سالم میتواند جایگزین مناسبی برای شکر باشد. شیرینکنندههای استحصال شده از گیاه استویا در بسیاری از صنایع غذایی مانند تولید نوشابههای گازدار و بدون گاز، تولید شیرینی و شکلات و نیز در صنایع آردی جایگزین شکر شدهاند.
دانش بنیان و استانداردسازی
این فعال دانشبنیان همچنین گفت: این شیرینکننده برای بیماران دیابتی مفید است. مطالعات نشان میدهد که شیرین کنندههای طبیعی هیچ کالری یا کربوهیدراتی به رژیم غذایی اضافه نمیکنند. این شیرینکننده یکی از بهترین مواد طبیعی جایگزین شکر محسوب میشوند، چون ۲۰۰ برابر از شکر شیرینتر هستند. به همین علت بهطور معمول برای بهتر کردن طعم داروها و انواع چای استفاده میشوند.
فهامه،شرکت بازرسی همکار اداره کل استاندارد استان تهران در زمینه بازرسی فنی محصولات دانش بنیان،جهت دریافت و صدور گواهی انطباق، گواهی محصول و نشان استاندارد دانش نماد(KB) شرکت های دانش بنیان از سال ۱۳۹۶ تاکنون.
ارزیابی انطباق ، مطالعات امکانسنجی ،مشاوره مدیریت
استانداردسازی و محصولات دانش بنیان
واحدها و شرکت های فناور مستقر در پارکهای علم و فناوری با همکاری مشترک “سازمان ملی استاندارد ایران” و “معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری“، بمنظور تسهیلِ “تجاری سازی” تحت پوششِ “استاندارد” قرار خواهند گرفت.
مسلم بیات،معاون ارزیابی کیفیت سازمان ملی استاندارد ایران در دومین روز هفته استاندارد با نام “استاندارد و تجارت محصولات دانش بنیان و فناوری های نوین“با اعلام این خبرگفت:از سال گذشته با همکاری دو سازمان،و زمینه سازی و ارائه آموزش های مشترک در تعدادی از پارک های علم و فناوری منتخب در کشور، هم اکنون شرایط برای پاسخ به نیازِ “ارزیابی انطباق”…(ادامه مطلب)