درباره پروژه احداث ترمینال نفتی قشم
نفت گاز
شرکت سرمایهگذاری نفت قشم سرمایه گذار خصوصی این پروژه بوده که پایانه نفتی قشم را به مساحت ۱۱۷ هکتار واقع در جنوب جزیره قشم در نزدیکی روستای دیرستان با هدف ذخیره سازی نفت و میعانات گازی با ظرفیت ۶٫۵ میلیون بشکه تأسیس کرده است.این پایانه که به مساحت ۱۱۷ هکتار واقع در نزدیکی روستای دیرستان جزیره قشم با هدف ذخیره سازی نفت و میعانات گازی با ظرفیت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه توسط بخش خصوصی ساخته شد.
نظارت عالیه
نخستین مرحله پایانه صادراتی ترمینال نفتی دیرستان با اعتبار ارزی ۱۷۰ میلیون یورو و ظرفیت تولید سه میلیون و ۲۰۰ هزار بشکه نفت شهریور ماه ۱۳۹۹ به بهرهبرداری رسید.شرکت سرمایهگذاری نفت قشم این طرح را به مساحت ۱۱۷ هکتار در جنوب جزیره قشم در نزدیکی روستای دیرستان با هدف ذخیرهسازی نفت و میعانات گازی با ظرفیت ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار بشکه ایجاد کرد.عملیات بارگیری مخازن این طرح در دی ماه ۱۳۹۸ آغاز و در اسفند همان سال به اتمام رسید. در این مرحله ۶ مخزن ذخیرهسازی هر یک به ظرفیت ۵۴۰ هزار بشکه راهاندازی شد.
صنعت نفت و گاز
هم اکنون بیش از ۳ میلیون ۶۰۰ هزار بشکه میعانات گازی از طریق ۲۲ کیلومتر خط لوله ۱۶ اینچ از پالایشگاه گورزین قشم ذخیرهسازی شده است.خط لوله مذکور ضمن اتصال این مخازن به پالایشگاه گورزین، امکان دریافت و ارسال نفت و فرآوردههای نفتی را از پالایشگاههای ستاره خلیج فارس و بندر عباس فراهم می کند. این امر نقش مهمی در امنیت پایدار انرژی و ثبات تولید دو پالایشگاه در کنار صادرات وبانکرینگ ایفا میکند.خطوط لوله مذکور ضمن اتصال این مخازن استراتژیک به پالایشگاه گورزین، امکان دریافت و ارسال نفت و فرآوردههای نفتی را از پالایشگاههای ستاره خلیج فارس و بندر عباس نیز فراهم میکند.
بازرسی فنی
این امر باعث تسهیل در بانکرینگ و صادرات تولیدات پالایشگاههای مذکور در کنار بحث صادرات و بانکرینگ ایفا میکند.به عنوان مثال بهرهبرداری از این مخازن در زمستان سال ۱۳۹۸ یکی از اصلیترین عوامل جلوگیری از توقف تولید چاههای پارس جنوبی و به دنبال آن ممانعت از افت فشار گاز شبکه سراسری کشور بود.
پروژه پایانه صادراتی ترمینال نفتی قشم، یکی از بی سابقه ترین پروژه های بخش نفت، گاز و انرژی کشور است که در تاریخ ۲۸ ساله منطقه آزاد قشم نمونه مشابهی نداشته و ظرفیت ارزنده ای در اقتصاد ارزآور کشور ایفا می کند.مجموعه سرمایهگذاری نفت قشم همچنین فعالیتهای مرتبط با اجرای عملیات ساخت فاز دوم این پروژه را با اولویت افزایش ظرفیت نگهداری نفت خام و میعانات گازی به میزان ۳٫۲۴ میلیون بشکه به وسیله ساخت و راه اندازی ۷ مخزن ذخیره سازی دیگر شامل ۵ مخزن به ظرفیت ۵۴۰ هزار بشکه و ۲ مخزن به ظرفیت ۲۷۰ هزار بشکه در دستور کار خود قرار داده است. این مجموعه امیدوار است فاز دوم پروژه مذکور را در نخستین روزهای سال ۱۴۰۰ به بهربرداری برساند.
فهامه،مفتخر است که در این پروژه بزرگ بعنوان پیمانکار انجام خدمات کنترل کیفیت مربوط به فعالیت های اجرایی در سایت پروژه (تاسیسات رو زمینی و زیر زمینی و نصب تجهیزات) مشارکت و همکاری دارد.
شرکت مهندسی صنعتی فهامه، دارنده گواهی نامه صلاحیت خدمات مشاوره پایه ۱ بازرسی فنی و خدمات اقتصادی در تخصص واحدهای پالایشگاه نفت، گاز و صنایع پتروشیمی از سازمان برنامه و بودجه کشور. به پشتوانه قریب به ۳۰ سال فعالیت در این حوزه،با مدیران و کارشناسان کارآزموده خود، آماده ارائه خدمات تخصصی می باشد.