اینکوترمز ۲۰۲۰ چیست؟ 

اینکوترمز

اینکو تِرمز (Incoterms) یک کلمه مرکّب است که از ترکیب سه کلمه انگلیسی ” International Commercial Terms ” به معنی اصطلاحات بین‌المللی بازرگانی تشکیل شده‌ است و به صورت گسترده‌ای مورد استفاده قرار می‌گیرد. اینکوترمز برای اولین بار در سال ۱۹۳۶ توسط اتاق بازرگانی بین‌ المللی International Chamber Of Commerce تهیه و تدوین شده‌است و نام آن Incoterms 1936 بود.

واردات و صادرات

از آن زمان، اینکوترمز به یک استاندارد قراردادی قابل قبول در سراسر جهان تبدیل شده است.  این اصطلاحات برای تفکیک هزینه‌ها و مسئولیت‌ها بین فروشنده و خریدار استفاده می‌شود. آنها در هر دوره مجددا به روز می شوند تا رویدادهای تازه تجارت بین المللی و تغییرات آن را پوشش دهند. این به روز رسانی ها تاکنون در سال های ۱۹۵۳،۱۹۶۷ ، ۱۹۷۶، ۱۹۸۰، ۲۰۰۰ و ۲۰۱۰ اجرا شده است و در حال حاضر،آخرین نسخه روزآمد شده آن اینکوترمز۲۰۲۰ می باشد.برای اینکه معاملات بین المللی به صورت واضح و شفاف انجام شود باید مجموعه ای از قوانین استانداردسازی شده وجود داشته باشد که همه فعالان در این حوزه از آن آگاهی کامل داشته باشند که به آن قوانین، “اینکوترمز” می گویند. در واقع اینکو ترمز، نقش متناظر خریدار و فروشنده را برای توافق در حمل و نقل و سایر مسئولیت ها تجاری دیگر تعریف می کند.

بازرسی کالای صادراتی و وارداتی

شرکت مهندسی صنعتی فهامه، بازرس مجاز سازمان ملی استاندارد و بانک مرکزی ایران ارائه دهنده خدمات بازرسی کالا در مبدا (سراسر دنیا) و مقصد (کلیه گمرکات کشور) شامل: بازرسی، نمونه برداری و ارسال به آزمایشگاه کالاهای وارداتی ،صادراتی – نظارت بر بارگیری،حمل و تخلیه کالا – ارزیابی اصالت پروفرماهای صادره فروشندگان خارجی – بازرسی پیش از تحویل(PDI) – بازرسی و ارزیابی کالا جهت صدور گواهی COI (انطباق با استاندارد) – بازرسی پیش از حمل (PSI) و …

Incoterms

اختلاف در شیوه های تجارت و تفسیر حقوقی بین تاجران کشورهای مختلف ، نیاز به مجموعه ی مشترک قوانین دارد. برای جلوگیری از هر گونه سوء تفاهم و اختلافی در حمل ونقل بین المللی قوانین مشترکی باید توسط طرفین یک معامله رعایت شوند.برای تسهیل تجارت بین المللی، اتاق بازرگانی بین المللی (ICC) مجموعه ای از اصطلاحات اینکوترمز را منتشر کرد، که به طور رسمی با اصطلاحات بین المللی بازرگانی شناخته می شود. اینکوترمز که در سطح جهانی به رسمیت شناخته شده است، تعهدات خریداران و فروشندگان را روشن می کند و از سردرگمی در قراردادهای بازرگانی بین المللی جلوگیری می کند. دو طرف درگیر در تجارت داخلی و بین المللی معمولاً از این اصطلاحات برای کمک به درک یکدیگر و تبیین دقیق شرایط تجاری خود استفاده می کنند.(مطلب مرتبط)

 

بازرسی کالا ؛ بازرسی استاندارد ؛ ترخیص کالا ؛ گمرک